FinansNyhet

2,2 miljoner flög med Norwegian i juli

Publicerad
Uppdaterad

Norwegian hade över 2,2 miljoner passagerare i juli, det högsta antalet sedan före pandemin. Regelbundenheten var 99,7 procent, medan fyllnadsgraden var nära 95 procent, den högsta Norwegian har haft många år.

Realtid.se

– Det här har varit en bra sommar för Norwegian. Vi hade den högsta fyllnadsgraden på många år i juli, och vi genomförde nästan alla flygningar trots många och stora utmaningar för flygtrafiken i Europa. Jag är mäkta imponerad av mina kollegor och deras engagemang för kunderna. Det har varit avgörande att vi har kunnat leverera så bra resultat i sommar, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian i en skriftlig kommentar.

Norwegian hade 2 206 424 passagerare i juli, jämfört med 695 830 i juli 2021. Kabinfaktorn var 94,5 procent. Kapaciteten (ASK) var 3 322 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 3 139 miljoner sittkilometer, en ökning med 27 procent från juni. Punktligheten, som är ett mått på antalet avgångar som sker inom 15 minuter från normal tid, var 62,2 procent i juli. Ändå landade 93 procent av alla flyg i tid eller max upp till en timme senare. I juli hade Norwegian i genomsnitt 70 flygplan i drift och 99,7 procent av reguljärflygen genomfördes.

I juli tecknade bolaget avtal med både Widerøe och Norse Atlantic Airways, i syfte att bland annat etablera biljettsamarbete och förenkla resor för kunderna.

Annons
Annons