Annons

Annons

Sitewide generic

"Vi funderar på att överklaga domen"

I dag kom domen mot Mikael Ljungman. "Det är en besvikelse", säger advokat Leif Gustafsson till Realtid.se.

Varken åklagaren Göran Wahlquist eller advokaten Leif Gustafsson har tagit del av Ljungmans dom när Realtid.se når dem under måndagseftermiddagen.

– Jag har inte fått den ännu. Jag kommer ta del av den i morgon. Jag har ingen kommentar än så länge, säger åklagaren.

Men Leif Gustafsson är nyfiken på domslutet och får det refererat av Realtid.se.

Annons

Annons

– Tio månaders fängelse? Det är en ganska ordentlig nedsättning i alla fall. Men det är ju en besvikelse i och för sig eftersom jag tycker att den här utredningen inte motiverar en fällande dom – även om det var en sänkning. Mikael Ljungmans inställning är ju att han inte har gjort något fel, säger Leif Gustafsson.

Vad är det i utredningen som inte håller?

– Det är lite svårt att säga eftersom det här är ett mål som tog så lång tid att plädera. Utredningen stödjer helt enkelt inte att han har gjort de brott som åklagaren påstår.

– Det jag kan säga är att vi hade hoppats att han skulle bli frikänd.

Vet du var Mikael Ljungman är i dag?

– Nej, det har jag ingen susning om.

Är han kvar i Sverige?

– Det har jag ingen uppfattning om.

När brukar fängelsestraff påbörjas efter en dom?

– Det står ju inte för dörren ännu. Först ska vi ta ställning om det finns förutsättningar att driva målet vidare till Högsta domstolen. Vi ska absolut fundera på att överklaga.

Mikael Ljungman flyttade till USA för cirka ett år sedan. Där arbetar han tillsammans med Carl Freer med The Media Power Group.

Mikael Ljungman har kopplats samman med det uppmärksammade målet i Danmark med den kände bedragaren Stein Bagger. Bagger ska ha besökt Ljungman i New York där han lånat ett kreditkort och hans bil, en audi S8, av Mikael Ljungman.

I danska medier har polisen uttalat sig och berättat att Mikael Ljungman "är en man som vi är mycket intresserade av".

Mikael Ljungman har själv förnekat någon inblandning i Stein Baggers bedrägeri. Han beskriver honom som en affärsvän som han har gjort affärer ihop med. Ljungman är exempelvis intresserad av IT Factorys teknik som han nu med bolaget Media Powers försöker köpa ut ur konkursboet.

I fredags beslutade Stockholms tingsrätt att danska motsvarigheten till ekobrottsmyndigheten får ta del av handlingarna från den svenska polisens razzia i Ljungmans bolag.

Vet du vad som var intressant?

– Nej, jag är inte inkopplad i den utredningen, säger advokat Leif Gustafsson.

Realtid.se har även sökt Mikael Ljungman för en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons