Annons

Annons

Stellan Skarsgård jagas av inkasso

UPPDATERAD (2) Inte ens Sveriges mest kända skådis kan fly undan fogdens klor.

Strax innan jul kom kravet in till Kronofogden. Stellan Skarsgård är skyldig 800 kronor för en felparkering.

Böter som han ännu inte har betalat, vilket har lett till att ärendet har gått till Kronofogden och nu i dag, tisdag, anlände fodran till Stockholms tingsrätt. Anledningen till p-boten var att hans Volvo XC90 saknade en parkeringsbiljett där den stod på Pyramidvägen 2 i Solna.

Men det är inte första gången hans Volvo står fel. Sedan Stellan Skarsgård köpte bilen 2005 har han fått 9 parkeringsböter från kommunala bolag. Då är inte de privata bolagen inräknade.

Den senaste felparkeringen var den 7 januari på Högbergsgatan i Stockholm – ett stenkast från hans bostad på Östgötagatan.

– Samtliga böter är betalade i tid, säger Vägverkets tjänsteman.

Det gäller dock inte lappen som nu gått från Kronofogden i Visby till tingsrätten.

Men Stellan Skarsgård har svarat Kronofogden. I ett brev skriver han att parkeringsboten inte satt på hans vindruta. Han berättar även att han har betalat påminnelsen som till slut nådde honom i Kanada.

I Kanada var han och spelade in en ny film med Hollywood-aktisen Halle Barry, Frankie and Alice. Inspelningen avslutades i december.

"Den enda fördröjningen var eftersändningstiden till Kanada. Jag är medveten om att de flesta inkassofirmors affärsidé bygger på att vara så snabba att folk inte hinner betala vilket ökar deras omsättning. Jag motsätter mig denna taktik och bestrider ärendet", skriver han och avslutar brevet med: vänligen Stellan Skarsgård.

Stellan Skarsgård är en av Sveriges bäst betalda skådespelare. För inkomståret 2006 deklarerade han en inkomst på drygt 5,6 miljoner kronor, 2007 låg inkomsten på drygt 6,8 miljoner kronor.

Under 2008 var Stellan Skarsgård med i succéfilmen Mamma Mia!, under år 2009 spelar han bland annat med i en filmatisering av Dan Browns Änglar och Demoner.

Stellan Skarsgård tackade nej till att medverka i Guldbaggens jury på grund av att hans filminspelning i London.

SEB, Handelsbanken och fintech-aktör om GDPR

"Småföretagare borde fått bättre GDPR-vägledning"

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons