Annons

Annons

Sitewide generic

Segulah köper byggbolag

Förvärv av Zengun blir det tredje i riskkapitalbolagets senaste fond.

Byggföretaget Zengun tar in riskkapitalbolaget Segulah som ny investerare och siktar på en fortsatt tillväxt i Stockholm. Segulah köper en majoritetsandel av aktierna från grundarna Ulf Jonsson och Tobias Örnevik, som fortsätter att vara operationellt aktiva förblir stora aktieägare.

Byggbolaget erbjuder byggentreprenadtjänster till privata och offentliga fastighetsutvecklare och omsatte i slutet av senaste räkenskapsåret 816 miljoner kronor.

-- Zengun har visat anmärkningsvärd tillväxt sedan starten, drivet av en framgångsrik affärsmodell med ett attraktivt värdeerbjudande till sina kunder, säger Segulahs managing partner Henrik Lif.

Annons

Annons

Investeringen i Zengun är den tredje för Segulahs femte fond.

Byggbolaget vill genom ytterligare kapitaltillskott och nya ägare utvecklas snabbare inom kommersiella fastigheter, offentliga lokaler och bostäder och säkerställa sin position som en oberoende utmanare till storbyggarna.

-- Vi har sökt efter en ägare som kan tillföra nödvändig kunskap för att ta Zengun till nästa nivå och säkerställa bolagets oberoende position på marknaden. Segulah tillför denna kompetens och finansiella muskler till Zenguns redan solida ekonomiska fundament. Det skapar trygghet och rörelsefrihet och möjliggör egna investeringar, grundare Ulf Jonsson i en kommentar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons