Annons

Annons

Rock mot global uppvärmning

Miljökämpen Al Gore arrangerar konserter över hela världen i juli. Artister som Snoop Dogg och Red Hot Chili Peppers deltar. Målet är att uppmärksamma global uppvärmning.

Den förre vice-presidenten, som ligger bakom filmen An Inconvenient Truth, tar nu till nya medel för att varna för klimathotet.

Den 7 juli spelar över hundra av världen största musikartister i Shanghai, Sydney, Johannesburg och London. Dessutom ska det hållas konserter i Brasilien, Japan och USA, men det är inte klart i vilka städer.

Bland annat ska Crow, Red Hot Chili Peppers, Black Eyed Peas, Bon Jovi och Snoop Dogg uppträda. Arrangören, organisationen "Save Our Selves", hoppas att nå två miljarder människor, genom konsertbesök, tv, radio och internet.

Annons

Annons

"Klimatkrisen kommer bara att kunna stoppas genom en global rörelse som är stor att den saknar motstycke", säger Al Gore i ett uttalande. "Vi hoppas kunna starta den rörelsen här och nu och ta den till nya höjder den 7 juli 2007."

1985 arrangerade irländaren Bob Geldof en Live Aid-konsert som gick ut på att stoppa fattigdomen. 2005 följde han upp med Live8-konserter i alla G8-länder samt Sydafrika.

Realtid.se

redaktionen@realtid.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons