Annons

Annons

Sitewide generic

Nätmäklare till Sverige

Ny aktör kommer snart till svenska marknaden.

Holländska nätmäklaren Degiro lanserar i månaden sin verksamhet i Sverige, bara veckor efter att ha gått in i den danska marknaden.

Just nu är lanseringen i slutskedet och nästa vecka planeras möten i Stockholm, uppger vd Gijs Nagel till Realtid.se.

Igår lanserade nätmäklaren även sin verksamhet i Italien, säger Nagel. Mer information vill han inte lämna för närvarande.

Annons

Annons

– Vi planerar allt nu så jag kan inte avslöja så mycket för tillfället men snart kan vi berätta mer om våra planer för Sverige, säger han.

Degiro lanserade sin nätmäklarverksamhet i Danmark för en vecka sedan. Bolaget har funnits sedan 2008 men första nätmäkleriet kom 2013.

Sedan dess har ytterligare nätplattformer lanserats i Belgien, Grekland, Frankrike, Portugal, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österike och nu senast Danmark och Portugal.

Degiro marknadsför sig som en mäklare med lägre tradingavgifter än konkurrenterna och siktar på att ta en marknadsandel på 25 procent i samtliga länder den etablerar sig i.

Vid Danmarklanseringen sade Gijs Nagel till medierna att Degiros priser för privata investerare var de lägsta i landet.

– Vi kan erbjuda dessa attraktiva villkor tack vare en unik kombination av både professionella och privata investerare, som i det förstnämnda fallet består av kapitalförvaltare och investeringsfonder. På så sätt kan vi utnyttja stordriftsfördelar, sade Gijs Nagel till Business.dk.

Investerare ska genom Degiros plattform kunna handla värdepapper i flera globala marknader, bland annat USA, Singapore och Australien.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons