Annons

Annons

Sitewide generic

Medelstora företag heta på M&A-marknaden

Transaktionsklimatet på M&A-marknadens svenska mid-market-segment var glödhett under 2015.

Under förra året genomfördes 177 transaktioner med företag i 100- till 2000-miljonersklassen som föremål, enligt Valentums M&A Yearbook.

Det är det högsta antalet under hela perioden 2010 till 2015 och hela 15 transaktioner mer än under det i övrigt starka transaktionsåret 2014.

Starka balansräkningar, goda lånemöjligheter och bankförhållanden samt stigande värdering på börsen är Valentums främsta förklaringar till fjolårets starka trend.

Annons

Annons

De svenska investerarna dominerade men nära en fjärdedel av investerarna var utomnordiska. Därtill noteras i rapporten att onoterade investmentbolag som Fidelo Capital, Volati och Sobro tagit mark.

– Listan kan göras lång och vår tro är att den kommer fortsätta växa och utgöra en allt större och viktigare del av transaktionsmarknaden framöver, uppger Valentums vd Joakim Tengzelius i rapporten.

Fler riskkapitalbolag har också satt fokus på den svenska marknaden – så väl nystartade som utomnordiska företag, till exempel Londonbaserade TA Associates som köpt Engelska skolan och Söderberg & Partners.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons