Annons

Annons

Sitewide generic

Lannebo öppnar kontor i Köpenhamn

Plockar SEB:s prisbelönta småbolagsförvaltare och planerar att lansera en ny småbolagsfond snart.

Fondförvaltaren Lannebo öppnar ett lokalkontor i Köpenhamn. Det rapporterades först av danska Finanswatch och bekräftas nu av bolagets marknads- och försäljningschef Daniel Sundqvist.

Anledningen är att fondförvaltaren plockat in SEB:s topprankade small cap-förvaltare Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard, ansvariga för fonden SEB Europafond Småbolag som i januari fick priset som bästa Europafond av Fondmarknaden.se.

Lannebo planerar samtidigt att lansera en ny europeisk småbolagsfond som duon ska vara ansvariga för och det är alltså bara Dehn och Ellesgaard som ska sitta på det nya kontoret i Danmark.

Annons

Annons

– Anledningen till att det blev just där är att de två bor där och det är de vi rekryterat. Tanken från början var att starta en ny småbolagsfond och sättet vi brukar göra på när vi startar nya produkter är att ha rätt kompetens i det området och vi kände väl att vi inte hade det internt i organisationen som det ser ut nu, så därav togs beslutet att leta efter nyrekryteringar. När vi utvärderade de europeiska småbolagsfonderna på marknaden tyckte vi att den som Carsten och Ulrik förvaltade ligger i den absoluta toppklassen. De har lyckats väldigt bra de senaste åren, säger Sundqvist till Realtid.

När de börjar på Lannebo står inte helt klart i dagsläget. De har sju månaders uppsägningstid men det har inte kommit besked om de kan släppas av SEB tidigare, menar Sundqvist.

Nu är tanken även att Lannebo ska locka till sig fler internationella investerare med den nya fonden och fokus är främst institutioner.

– Vi har inte gjort det tidigare i större utsträckning men med den här produkten som är lite bredare och har potential att rikta sig mot en mer internationell målgrupp så är tanken att vi ska försöka satsa

mer på det. Det blir framför allt institutionella investerare eftersom vi inte har distributionskanaler utanför Sverige egentligen, säger Sundqvist.

 

 

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons