Annons

Annons

Sitewide generic

KPMG ska anställa 8.000 i Europa

UPPDATERAD Revisionsbyråerna ser ljuset efter några svåra år. Även i Sverige finns stora rekryteringsplaner.

KPMG kommer att anställa 8.000 personer i Europa under de tre närmaste åren, uppger Financial Times, som ser det som en återhämtning på företagstjänstemarknaden.

Siffran kan jämföras med de 15.000 nyutexaminerade som KPMG internationellt har anställt under det senaste året, enligt vad byrån själv uppger.

3.000 av de 8.000 planerade nyanställningarna i Europa utgörs av anställningar i Storbritannien, trots att den brittiska regeringen aviserat att den ska använda mindre konsulter framöver.

Annons

Annons

Om antalet anställda kommer att öka med 8.000 kommer KPMG enligt FT att ha 38.000 anställda i Europa (exklusive Frankrike och Italien, där också ambitiösa anställningsplaner finns), varav 14.000 i Storbritannien.

Financial Times nämner att de "fyra stora" fått mycket kritik för att ha skrivit under årsredovisningar med tillgångar bokförda till höga värden, tillgångar som förlorade mycket i värde under finanskrisen.

Drivkrafterna bakom dagens anställningar, som inte är unika för KPMG utan genomgående för de "fyra stora", är enligt Financial Times finans- och tillverkningsföretag som behöver råd om omstruktureringar och kostnadsminskningar, och om hur de ska anpassa sig till nya regleringar.

Apropå nya regleringar rapporterade Realtid.se den 8 september hur detta driver även advokatbranschen: "Magic Circle"-byrån Freshfields öppnade nyligen en avdelning med regleringsexperter, och dess USA-filial flyttar in i nytt större kontor på Manhattan.

John Griffith-Jones, KPMG-delägare, säger till Financial Times att det nu har varit några svåra år, men att firman börjar se en massa nya möjligheter.

Går man in på KPMG:s svenska webbplats finns fem tjänster under "Lediga Tjänster", varav fyra i Stockholm och en i Falun. Johan Mähler, före detta rekryterings- och numera pressansvarig på KPMG, säger dock när Realtid.se ringer honom att det finns större planer än så: företaget tar halvårsvis in "kullar" från skolorna, och dessa syns inte på webbplatsens lediga tjänster-sida.

Mähler ber om att få återkomma i ett mail senare under dagen om hur stort behovet är.

Mailtexten:

"Vi bedömer att vårt rekryteringsbehov det närmsta året är 200-250 personer. Vi är 1500 anställda idag i KPMG i Sverige."

Näst mest poppis

KPMG är världens efter Google näst mest populäraste arbetsgivare bland ekonomistudenter, enligt Universum, vars undersökning refererades på KPMG:s svenska sajt den 30 september.

Andraplatsen utgör en förbättring jämfört med 2009, då KPMG kom åtta.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons