Annons

Annons

Sitewide generic

Kinneviks aktie går upp

Lugn börsreaktion på Stenbecks besked. Ligger på +1,32 procent i inledningshandeln. Hon släpper även klubban Millicom som dock backar med -2,23 procent.

Marknaden mottog Cristina Stenbecks avgångsbesked positivt.

Kinneviks-aktien hade på fredagen stigit med 2:90 kronor på morgonen och köptes för 221,90 och såldes för 222 kronor vid klockan 09:50.

Cristina Stenbeck har varit ordförande i Kinnevik de senaste tio åren men meddelade på fredagsmorgonen att hon nu väljer att avgå.

Annons

Annons

– Det har varit en enastående resa bestående av intensivt arbete och stora framgångar, kommenterar Cristina Stenbeck sin avgång.

– Jag kommer fortsätta att stödja Kinneviks team i dess arbete att möta sina långsiktiga åtaganden gentemot sina aktieägare och portföljbolag som styrelseledamot. Som en aktiv representant för bolagets största aktieägare ämnar jag även fortsätta leda arbetet i Kinneviks valberedning, fortsätter hon.

Stenbeck lämnar även ordförandeposten i Millicoms styrelse som dock backar med -2,23 procent i fredagens inledningshandel. Aktien tappar därmed 9,90 kronor till ett köppris på 433 kronor och ett säljpris på 434,20 kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons