Annons

Annons

Sitewide generic

Electrolux avgående vd har tjänat 165 miljoner kronor

Affären med GE sprack och B-aktien har underpresterat under hans tid som chef. Nu blir Keith McLoughlin istället konsult åt Electrolux och får en årslön på 17 miljoner.

Electrolux vd Keith McLoughlin meddelade på måndagen att han avgår. Beskedet kom efter att planerna på ett samgående med GE:s vitvaruenhet GE Appliances sprack i december. Affären uppskattas ha varit värd cirka 28 miljarder kronor.

Bolagets ordförande har dock förnekat att det misslyckandet skulle ligga till grund för McLoughlins avgång. Själv har McLoughlin uppgett att han lämnar vd-posten för att kunna återvända till USA och sin familj där.

Nu rapporterar Dagens Industri att han tjänat 165 miljoner kronor under sin tid som vd.

Annons

Annons

Di har sammanställt och räknat ihop hans fasta och rörliga lön, andra ersättningar samt den utbetalade och intjänade summan på 6,6 miljoner från det långsiktiga aktieprogrammet som anställda i ledande befattningar får tillgång till.

Men hans sötebrödsdagar är långt i från över.

Keith McLoughlin blir nu konsult åt Electrolux och kommer att ha en årslön på hela 17 miljoner kronor, enligt Di. I den nya rollen ska han bland annat stötta den nye vd:n Jonas Samuelson och den kommande Nordamerika-chefen, enligt ett pressmeddelande.

Di lyfter också fram att Electrolux aktie presterat sämre än index sedan Keith McLoughlin tillträdde som vd 1 januari 2011. Bolagets B-aktie har stigit med 0,4 procent, medan Stockholmsbörsens breda index stigit med 27 procent under motsvarande period.

Trots det har McLoughlin varit en av de bäst betalda börsbolagscheferna i Sverige. Han har dessutom inte haft någon egen bostad i Stockholm utan varit skriven på exklusiva Grand Hotel i huvudstadens centrala delar.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons