Annons

Annons

Sitewide generic

DNB stänger flera kontor i Norge

Norska storbanken ändrar kontorsstrukturen och anpassar mer för digitala tjänster.

DNB beslutar att minska antalet bankkontor som betjänar privat- och företagskunder och anpassar sitt erbjudande mer till kundernas allt mer digitala beteende.

Förändringarna rent konkret innebär att antalet kontor för privatkunder går ner från 116 till 57 under årets första halva. För företagskunder reduceras antalet kontor från 63 till 46. Det innebär också att 600 personer får lämna banken under året.

Banken hänvisar till en undersökning av Finans Norge som visar att 85 procent av landets bankkunder inte längre använder vanliga lokalkontor i vardagen och att nio av tio människor i Norden numera sköter alla sina bankbehov på nätet eller via mobilen.

Annons

Annons

Samtidigt pekar även DNB på att manuella tjänster i kontoren minskat med 82 procent på två år.

– När kunderna ändrar sina bankvanor måste vi följa efter. Utvecklingen de senaste två åren visar att kunderna har mer kontakt med oss än tidigare men på ett helt annat sätt. De vill att banken är tillgänglig hela tiden och använder mobilen till allt från betalning av räkningar till att söka bolån, säger koncernchefen för retailområdet Trond Bentestuen i en kommentar.

Samtidigt stärks satsningen på digitala innovationer och produkter som mobila betaltjänsten Vipps.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons