Finans Nyhet

Danske Bank: ”En viss personalomsättning måste man alltid räkna med”

Taggar i artikeln

Danske Bank HR
Anna Sundblad, presschef, Danske BankAnna Sundblad, presschef, Danske Bank
Anna Sundblad, presschef, Danske Bank. Foto: Danske Bank
Publicerad
Uppdaterad

Att ett flertal profiler lämnat Danske Bank under de senaste månaderna handlar om vanlig personalomsättning, säger bankens presschef Anna Sundblad till Realtid.

Marlene Sellebraten

I december meddelade Danske Banks aktiestrateg Mattias Sundling att han skulle lämna banken och tillträda en roll som chefsstrateg, aktier på Handelsbanken Capital Markets, i mars i år. I veckan blev det klart att Gabrielle Hagman, som sedan 2014 arbetat i olika roller relaterade till försäljning mot institutioner, har värvats av Nordnet till rollen som chef för affärsområdet Fond. Under måndagen meddelade fastighetsbolaget Obos att man rekryterat Ulrika Sundblad, även hon från Danske Bank där hon haft ansvar för transformationen från traditionell till digital marknadsföring, till ny marknads- och kommunikationsdirektör i Sverige. Enligt Anna Sundblad, presschef på Danske Bank, handlar detta om vanlig personalomsättning.

– Det är alltid tråkigt när kompetenta och uppskattade medarbetare lämnar. Samtidigt är det naturligt om man efter många år i samma organisation blir sugen på nya utmaningar, så en viss personalomsättning måste man som arbetsgivare alltid räkna med, säger hon.

Hon påpekar att banken samtidigt värvat nya profiler, i synnerhet kvinnliga talanger som Molly Guggenheimer, som är nu aktiestrateg och även bankens talesperson i media, eller Theodora Jung, som ersätter Gabrielle Hagman, samt Alexandra Aurusell som rekryterades i slutet av förra året till rollen som Head of Financial Crimes i Sverige.

Annons

– Vi jobbar bland annat med att få fram unga kvinnliga talanger inom mansdominerade områden i banken. Här är Molly Guggenheimer ett exempel som tagit ett kliv fram när Mattias lämnade. Och både Theodora och Alexandra har jobbat i London och har mycket stor kompetens inom sina respektive områden. 

Hur arbetar ni med att värva de bästa talangerna och med vilka resultat? Vilka är de största utmaningar?
– När det gäller rekryteringar är vi många som slåss om samma talanger – inte bara bankerna utan även bolag i andra branscher. När det gäller yngre talanger kan vi också se att man i allt större utsträckning idag väljer att starta eget. Sammantaget ställer det här krav på oss att lyfta fram ”bank och finans” som en intressant bransch där man får möjlighet att jobba med meningsfulla och roliga uppgifter, säger Anna Sundblad.

Annons