Annons

Annons

Sitewide generic

Carnegie prisas

Investmentbanken är i Europatopp inom nordisk aktieanalys, enligt internationell affärstidning.

Carnegie utses till bäst i Europa på nordisk aktieanalys av globala investerare.

Det är internationella affärsmagasinet Institutional Investor som hämtat in svar från över 2.000 investerare på 800 institutioner i USA, Europa och Storbritannien till sin årliga undersökning Institutional Investors All-Europe.

Björn Janssons team gör comeback på förstaplatsen efter ett års frånvaro, enligt undersökningen. Investmentbanken har idag nästan 50 analytiker som följer över 300 nordiska bolag och deras marknader.

Annons

Annons

– Att de största institutionella investerarna på global nivå prisar vår kompetens är ett tydligt resultat av de satsningar vi gjort inom analysorganisationen under senare år samt de förstärkningar vi har gjort i försäljningsorganisationen vid kontoren i London och New York. Vi har länge haft en topprankad analysverksamhet, men detta visar att vi också blivit bättre på att nå ut med vår analys till marknader utanför Norden, säger investmentbankens vd Björn Jansson i en kommentar.

I undersökningen lyfte en anonym fondförvaltare fram Carnegies kunskap om industrisektorn samt insikter om bolagsstyrning.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons