Annons

Annons

Sitewide generic

Carlyle dumpar hedgefond

Dystra tillväxtutsikter ligger bakom.

Två år efter att Carlyle Group köpt Diversified Global Asset Management, en hedgefond som investerar i andra fonder, läggs den ned, skriver Bloomberg.

Efter att den Toronto-baserade fonden med knappt två miljarder dollar i förvaltat kapital avvecklats ska de två ursprungsgrundarna George Main och Warren Wright dessutom lämna.

När Carlyle köpte fonden för 31,1 miljoner dollar i början av 2014 hade den 2,9 miljarder dollar i förvaltat kapital och inbringade stora avgifter. Men utsikterna för fonden och dess potential att växa bedöms nu som dåliga och istället ska Carlyle fokusera mer likvida tillgångar.

Nyligen skrotade också Brummer & Partner en fond vid namn Archipel, med 5 miljarder kronor under förvaltning som blir avvecklad. Bakgrunden var försämrad avkastning.

Annons

Annons

– Åren 2008 till 2009, under och efter finanskrisen, gav Archipel värdefulla bidrag till BMS i en turbulent omvärld. De senaste åren har fonden dock inte levt upp till förväntningarna och vi bedömer att Archipel saknar en långsiktig förmåga att bidra till BMS. Eftersom vårt uppdrag är att ständigt förbättra BMS har vi beslutat att lösa in våra andelar, sade Brummer Multi-Strategys förvaltare Klaus Jäntti i en kommentar nyligen.

I september löste Brummer & Partners även in sina andelar i hedgefonden Futuris som också ingick i Brummer Multi-Strategy.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons