Fond Nyhet

TIN-förvaltaren Erik Sprinchorn: ”Var tålmodig och fortsätt investera regelbundet”

Erik Sprinchorn ser tillbaka på de två första åren med fonden Avanza World Tech by TIN.
Publicerad
Uppdaterad

Det har gått två år sedan fonden Avanza World Tech by TIN lanserades. I en intervju med Avanza berättar förvaltaren Erik Sprinchorn om resan han gjort med fonden.

Som förvaltare för en global fond med inriktning på teknik och innovation har han hunnit uppleva både höga toppar och djupa dalar.

– Sedan start har vi upplevt en euforisk marknad, men även en fullständig utbombning av tillväxtbolag. Sett ur det perspektivet känns det underligt att fonden bara är två år gammal, säger han till Avanzabloggen.

Att navigera en fond mitt i en pandemi har förstås inneburit utmaningar men Erik Sprinchorn har också noterat positiva saker för framtiden.

Annons

– Det som verkligen blev tydligt i och med utvecklingen av vaccin mot covid var hur kraftfull kombinationen av biologi och datakraft är. Här tror jag vi kommer att få se många spännande företag under närmaste tio åren.

Och när det gäller framtiden har han ett gott råd till privatsparare som är oroliga över utvecklingen det senaste året:

– Allt beror på den unika personliga situationen, men om man har ett rimligt långt perspektiv tror jag det är en bra strategi att vara tålmodig och om möjligt fortsätta investera regelbundet.

Annons
Annons