Storebrand uppmanar kemikaliebolag till ökad transparens

Publicerad

Storebrand Asset Management har tillsammans med Aviva samlat ihop kapitalförvaltare över hela världen för att pressa kemikaliebolag till att öka transparensen och fasa ut farliga kemikalier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Storebrand menar också att när lagstiftare höjer kraven ökar risken för kostsamma böter, produktåterkallelser och saneringskostnader för bolagen.

Miljöorganisationen ChemSec har granskat de 54 största kemikaliebolagen i världen och utvecklat en hållbarhetsranking (Chemscore) som betygsätter bolagens strategier för hantering av farliga kemikalier.

Tillsammans med Aviva Investors har Storebrand uppmuntrat investerare till att skriva under ett brev som skickas ut världens 54 största kemikaliebolag där man uppmanar bolagen till ökad transparens, visar på en utfasningsplan av skadliga evighetskemikalier samt förbättrar sitt resultat i Chemscore.

Totalt har 47 kapitalförvaltare skrivit under brevet, däribland flera AP-fonder och banker runt om i världen, med totalt 8 biljoner amerikanska dollar under förvaltning och rådgivning.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Annons