M&A

Storytel förvärvar svenskt produktionsbolag

Ljudboksföretaget Storytel köper 80 procent av Earselect.

Publicerad 2020-07-10

Tidigare i veckan meddelade Storytel att det köper upp Kitab Sawti, som är en av de ledande ljudbokstjänsterna i Mellanöstern och den arabisktalande världen. Nu är det dags för betydligt mindre svenska Earselect. Bolaget är specialicerat på ljudboksproduktion på distans med hjälp av molnbaserad plattform. 

– Varje år producerar Storytel tiotusentals timmar ljudböcker för 20 marknader inom ett stort antal genrer och på över 25 språk. Earselects unika kvaliteter och deras tekniska lösningar kommer ge oss ännu större skala och snabbare och smidigare processer som både matchar det ökande globala intresset för kvalitativa ljudböcker och Storytels expansionsresa mot lönsam tillväxt, säger Storytels produktionschef Robert Holmström i en kommentar.

Earselect grundades 2017 av företagets vd Rickard Källqwist. Köpesumman är hemlig och förvärvet väntas bli klart den 19 augusti. Earselect omsatte 9,1 miljoner kronor och gjorde en vinst på 2,4 miljoner kronor under 2018. Företaget hade två anställda 2018.

FNCA Sweden är bolagets certified adviser.

Platsannonser