FondNyhet

Sprinchorn är optimistisk trots utmanande inledning på året

Publicerad
Uppdaterad

Förra årets vinnare och högt värderade tillväxtbolag har haft en tuff start på året. Detta har bland annat Tin Ny Teknik märkt av då fonden tappat cirka 35 procent under årets inledning. Samtidigt menar nu förvaltaren Erik Sprinchorn att värderingarna blivit mer attraktiva.

Isac Boukachabia

Sprinchorn har i en intervju tidigare under året med Di betonat att det gäller att ha is i magen. Nu är förvaltaren mer aggressiv, även i sitt privata sparande, skriver Dagens industri.

Statistik från Nordnet visade att Tin Ny Teknik var en av de mest sålda fonderna under april.

”Det är många som tittar på vilka fonder som gått bäst de senaste tre månaderna och där ligger vi inte bra till. Men vi har fortfarande närmare 300.000 människor som fortsätter att vara investerade med oss och kapitalet kommer från många olika källor och plattformar. Den viktigaste reflektionen är att många ändå är väldigt långsiktiga i sitt sparande och många sparar till pensionen eller till sina barn”, säger Sprinchorn till Di.

Annons

Framöver menar förvaltaren att kvartalsrapporter som kommit in senaste tiden uppvisat styrka samtidigt som värderingarna kommit ner.

Evolution som är ett av Tin Ny Tekniks största innehav har tappat närmare halva sitt börsvärde sedan toppen. Sprinchorn menar att det i samband med kvartalsrapporten kom väldigt starka tillväxtsignaler från bolaget samtidigt som man ser stöd i värderingen.

Även Embracer är ett av fondens största innehav. Bolaget presenterar sitt bokslut och delårsrapporten för det fjärde kvartalet i sitt brutna räkenskapsår under nästa vecka. Sprinchorn menar att man fokuserar på bolagets långsiktiga plan och att man har ett starkt förtroende för vd:n Lars Wingefors.

Annons

Erik Sprinchorn vill inte lyfta fram några enskilda aktiecase men säger ändå att fondens tio största innehav är de som man anser har bäst ”risk/reward”.

Annons