FondNyhet

Simplicity Småbolag Global har tagit position i flera halvledarbolag

Simplicity Småbolag Global har tagit position i flera nischade bolag i halvledarbranschen. Foto: Unsplash
Publicerad
Uppdaterad

Simplicity Småbolag Global har tagit position i flera nischade bolag i halvledarbranschen. Det framgår av en uppdatering.

Rikard Jansson

Fonden har sett köpläge i flera aktörer då den globala bristen på halvledarkomponenter gjort att företag fått pausa sin produktion i väntan på leveranser och problem med att möta efterfrågan kvarstår än. Halvledarproducenters orderböcker är fyllda ända in i 2024 vilket har fått priserna att stiga, beskriver förvaltaren.

Branschen domineras av tre jättar, Intel, Samsung och TSMC. Orsaken till koncentrationen är att volym är viktigt för att få lönsamhet i produktionen. Men det finns mindre producenter som är inriktade på smalare nischområden.

Bolagen som Simplicity investerat i är just de som levererar utrustning till producenter eller är specialiserade på smalare områden inom industrin.

Annons

Bristen på halvledare kommer att finnas kvar länge och industrin går mot att breddas där fler bolag tar del av kakan, motiverar förvaltaren.

Bolagen i branschen som fonden nu har innehav i är: Leeno Industrial (Sydkorea), Nova Limited (Israel), Onto Innovation (USA), Daihen (Japan), Diodes (USA), Power Integrations (USA), Fabrinet (Thailand) och LX Semicon (Sydkorea)

Annons