Annons

Annons

Randstad budar på Proffice

Holländska bolaget vill förvärva samtliga aktier i svenska bemanningsföretaget Proffice för 25 kronor per aktie. Nordea: "Det är ett ok bud, men inte fantastiskt".

Holländska bemanningsföretaget Randstad Nordic, som indirekt ägs av Randstad Holding lämnade på måndagen ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Proffice. Det framgår av ett pressmeddelande.

Randstad vill förvärva samtliga aktier i Proffice till ett pris om 25 kronor kontant för varje aktie, oavsett aktieslag. Nordea Bank har anlitats som finansiell rådgivare. Banken ska även lämna ett värderingsutlåtande.

– Vi tycker att Randstad och Proffice kulturellt och strukturellt passar väl ihop. Men det finns andra nordiska aktörer med väsentligt större industriella synergier och blir det spännande att se andra budgivare. Randstads bud är ok, men inte fantastiskt, säger Mathias Leijon på Nordea, CIO/Head of fundamental Equities på Nordea Asset Management, till Realtid.se

Annons

Annons

Capman Public Market Investment, Nordeas fonder och Carnegies fonder, som tillsammans äger totalt 33,8 procent av aktierna och 47,6 procent av rösterna i Proffice, har gått med på budet.

Det totala värdet av erbjudandet uppgår till 1.648 miljoner kronor baserat på nuvarande antal utestående aktier i Proffice.

Erbjudandet inkluderar även en premie om 25,63 procent jämfört med slutkursen 19,90 kronor för Proffices B-aktie den 27 november 2015 och 31,21 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för Proffices B-aktie under de tre senaste månaderna fram till den 30 november 2015.

Acceptperioden för erbjudandet förväntas löpa från och med den 16 december 2015 till och med den 13 januari 2016.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons