FondNyhet

Prognos: Marknaden för globala obligations-ETF:er uppgår till 5 biljoner dollar år 2030

Publicerad
Uppdaterad

Fondjätten Blackrock spår att det förvaltade kapitalet för globala obligations-ETF:er kommer uppgå till 5 biljoner dollar år 2030 trots att räntemarknaden befinner sig i den mest utmanande miljön på flera decennier.

Isac Boukachabia

Blackrock menar att den extrema marknadsvolatiliteten under pandemins tidiga dagar förstärkte mångsidigheten hos obligations-ETF:er. Som ett resultat av detta har fler förmögenhetsförvaltare under de senaste två åren satt obligations-ETF:er i centrum för sina portföljer samtidigt som också institutionella investerare också valt att allokera kapital mot tillgångsslaget.

Marknaden för obligations-ETF:er har växt cirka 23 procent årligen de senaste tjugo åren och i dag uppgår marknaden till cirka 1,7 biljoner dollar. Trots detta står tillgångsslaget endast för cirka 2 procent av den globala räntemarknaden.

Blackrock har identifierat fyra trender man tror kommer hjälpa att driva tillväxten för globala obligations-ETF:er med fokus på handelsdynamik, användningsmönster för ETF:er, utveckling av marknadsstruktur och strategier för nya investeringskoncept.

Annons
Annons