FondNyhet

Polisrazzia mot Deutsche Bank – anklagas för greenwashing

Deutsche Bank lämnar RysslandDeutsche Bank lämnar Ryssland
Publicerad
Uppdaterad

Kapitalförvaltaren DWS, där Deutsche Bank är största ägare, anklagas för greenwashing av fonder.

Realtid.se

Tysk polis genomförde på tisdagen en razzia mot Tysklands största bank, Deutsche Bank och deras kapitalförvaltningsdotterbolag DWS, vid de två företagens högkvarter i Frankfurt, skriver Bloomberg.

Enligt nyhetsbyrån handlar det om anklagelser om greenwashing.

Enligt den tyska tidningen Handelsblatt var ett 50-tal personer från bland annat finanstillsynsorganet Bafin och den federala kriminalpolisen inblandade i tillslaget, skriver tidningen med hänvisning till ett uttalande från en talesperson för åklagaren i Frankfurt.

Annons

DWS har varit under utredning efter att den tidigare hållbarhetschefen Desiree Fixler gick ut offentligt med anklagelser om greenwashing i augusti förra året. Varningen ledde återigen till utredningar i både Tyskland och USA.

Fixler menade att DWS ”ESG-integrerade” fonder namngavs missvisande eftersom ESG-märkningen inte levde upp till ”väsentliga investeringsbeslut.”

Enligt Bloomberg har DWS slutat använda denna etikett på sina fonder.

Annons

En talesperson för DWS har bekräftat för Handelsblatt att tillslaget och att utredningen har pågått det senaste halvåret.

Dagens razzia kommer bara en månad efter att Deutsche Banks huvudkontor genomsöktes på grund av misstankar om att storbanken varit för sen att rapportera potentiell penningtvätt.

Annons