Emilie Albeck är ansvarig för Neuberger Bermans Stockholmskontor. Foto: Neuberger Berman
Finans

Neuberger Berman satsar på Norden från Stockholm

Den amerikanska investmentfirman Neuberger Berman med 339 miljarder dollar i förvaltat kapital har öppnat sitt första nordiska kontor mitt i centrala Stockholm.

Uppdaterad 2020-01-23
Publicerad 2020-01-23

Neuberger Berman, som grundades 1939, är en privat, oberoende, medarbetareägd investmentfirma med huvudkontor i New York. Neuberger Berman har kontor i 24 länder med drygt 2 100 anställda. 

Investmentbolaget har varit verksamt i Norden sedan 2004 och kommer nu att fördjupa åtagandet genom att öppna ett dedicerat kontor för att ge kunderna support på hemmaplan.

Att valet föll just på Sverige och Stockholm för den nordiska satsningen beror på att Neuberger Berman redan har ett antal större kunder i Sverige och ser ett ökat intresse härifrån. 

Emelie Albeck flyttar till Stockholm från kontoret i London. Hennes fokus kommer att vara att underhålla befintliga kundrelationer och skapa nya.

– Att öppna ett kontor i Stockholm, vårt tionde i Europa, bekräftar vårt långsiktiga engagemang för den nordiska marknaden. Att tillhandahålla lokalt stöd och expertis är centralt för att sköta nära kundrelationer, säger Dik van Lomwel, chef för EMEA och Latinamerika, i en skriftlig kommentar.

– Under åren har vi haft turen att ha arbeta med många investerare i Norden och är stolta över de framsteg vi har gjort. Stockholmskontoret blir en naturlig utveckling som speglar tillväxten av vår verksamhet i regionen.

 

Platsannonser