Meew ställer in börsnotering på Spotlight

Taggar i artikeln

Spotlight
Armin Kavousi.
Publicerad
Uppdaterad

Meew drar tillbaka sin planerade listning på Spotlight. Samtidigt meddelas att hela styrelsen avgår.

Finwire/Realtid.se

Danska Meews verksamhet är bred och spänner från utbildning och IT-konsulting till investeringsverksamhet och utveckling av egna produkter.Tanken var att bolaget skulle noteras den 16 mars. Men det visade sig att Armin Kavousis ljugit om sina utbildningsmeriter, något som danska affärstidningen Finans var först med att avslöja. Armin Kavousi påstod att han hade avlagt en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham, men enligt universitetet har en person med det namnet aldrig studerat vid lärosätet.

Under onsdagen beslutade sig därför Meews styrelse och Armin Kavousi att han skulle lämna rollen som vd, styrelseledamot och reducera sitt ägandeskap. Teckningstiden för IPO:n förlängdes även med fem dagar.

”Sedan vi i går fick reda på Armin Kavousis missbruk av titlar har vi försökt återupprätta det nödvändiga förtroendet bland investerarna, men vi måste inse att det inte har varit möjligt. Styrelsen har därför beslutat att avbryta planerna på att börsnotera bolaget. Vi anser att detta är det rätta beslutet för bolaget, investerarna och marknaden under dessa omständigheter. Styrelsen har också beslutat att avgå som styrelseledamöter, med omedelbar verkan, eftersom vi inte tror att vi är rätt personer att ta bolaget vidare härifrån”, säger den avgående styrelseordföranden Sam Jalaei i en kommentar.

Annons

 

Annons