FondNyhet

Lannebo Fonder har ökat aktievikten i sina blandfonder

Lannebo menar att den breda nedgången marknaden upplevt under året inte är något som förvånat då man under lång tid varit bortskämda med stigande aktiekurser.
Publicerad
Uppdaterad

Lannebo Fonder har ökat aktieandelen i sina blandfonder under första halvåret 2022 och ser intressanta ingångsnivåer för den långsiktige investeraren.

Isac Boukachabia

Förvaltaren menar att den breda nedgången marknaden upplevt under året inte är något som förvånat då man under lång tid varit bortskämda med stigande aktiekurser. Det säger förvaltaren Charlotta Faxén till Dagens industri.

”Långsiktighet är extra viktigt i oroliga tider. Jag har varit med i några sådana här sättningar innan och vet att det brukar återhämta sig. Det gäller att försöka vara långsiktig genom det här också.”

Faxén menar att det är viktigt att exponera sig mot bolag som varit med i konjunktursvängningar tidigare och väljer att lyfta fram bland annat ABB, AB Volvo och Electrolux.

Annons

Utöver detta bör en långsiktig investerare enligt Faxén titta på bolag inom förnybar energi, en sektor som aktualiserats än mer efter Rysslands invasion av Ukraina. Inom sektorn lyfter förvaltaren bland annat fram Garo, OX2 och Örstedt.

Annons