Klarnas vd: Definitivt redo för IPO – allt är möjligt

Taggar i artikeln

Klarna
Klarnas grundare och vd Sebastian Siemiatkowski.Klarnas grundare och vd Sebastian Siemiatkowski.
Klarnas grundare och vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Betalningslösningsbolaget Klarna är ”definitivt redo” för en börsnotering efter att bolaget nu har expanderat globalt och i USA, som är bolagets största marknad vad gäller intäkter. Det säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i en intervju med Bloomberg TV.

Finwire

Klarnas diskussioner med investmentbanker fortsätter, bekräftar Siemiatkowski.

–Vi vill etablera oss som ett globalt företag – det innebär framgång i USA, både vad gäller kännedom och lönsamhet. Med nästan 40 miljoner användare i USA och en lönsam marknad – som faktiskt är vår största marknad sett till intäkter – har vi uppfyllt dessa kriterier, säger han till Bloomberg TV.

Under gårdagen skrev Sky News med hänvisning till källor att bolaget lutar mot en notering på New York-börsen och att noteringen troligen skulle kan ske under det första kvartalet 2025.

Annons

Informationen kommer sedan bolaget ska ha fått uppbackning från aktieägare och regulatorer om att få bilda ett nytt holdingbolag med säte i Storbritannien. Investerarna ska ha informerats om detta tidigare i veckan. Det innebär att deras aktier i Klarna Holding ska bytas ut mot aktier i Klarna Group, vilket väntas ske om cirka tio dagar.

Värderingen av Klarna tros bli på mellan 15-20 miljarder dollar, motsvarande 163-217 miljarder kronor.

 

Annons

Annons