FinansNyhet

Jurister prisas för bästa uppsatser

Publicerad

Uppsalajuristernas Alumnistiftelse delar åligen ut pris för bästa examensarbete. Vinnare 2016 är Henrik Davidsson och Mei Linn Svensson Goh.

Jens Ekelund

Henrik Davidsson och Mei Linn Svensson Goh vinner inte bara äran och 10 000 kronor vardera. De får dessutom presentera sina examensuppsatser vid ett seminarium på Alumnidagen i Uppsala, som i år äger rum den 12 maj i Blåsenhus.

Henrik kommer ursprungligen från Lund och jobbar nu som biträdande jurist på Setterwalls Advokatbyrå i Stockholm. Han vinner med sitt verk: ”Superförmånsrätten de lege lata – Avtalsrättsliga överväganden i ett insolvensrättsligt system?"

– Det känns givetvis fantastiskt roligt och hedrande, säger Henrik till Realtid Karriär

Annons

Vad ska du göra med prispengarna?

– Jag kommer nog försöka bjuda min flickvän på något kul. Det var ju trots allt hon som fick stå ut med mig under uppsatsskrivandet.

Mei Linn är uppvuxen i Kungsbacka och arbetar för närvarande som asylhandläggare på Migrationsverket i Göteborg. Från den första maj är hon tingsnotarie vid Göteborgs tingsrätt. Hennes vinnande uppsats har titeln: ”Men till följd av utvisning”.

Annons

– Det känns jättekul, och hedrande, att ha blivit nominerad av min handledare och därefter utsedd av av en jury bestående av så framstående namn.

Vad ska du göra med prispengarna?

– En stor del hamnar på ett sparkonto. Den andra delen kommer jag nog att göra något roligt för. Vad det blir återstår att se!

Annons

Totalt var det elva examensarbeten från förra året som nominerats av lärare och forskare vid Juridicum i Uppsala.

Vinnarna har utsetts av en jury inom Alumnistiftelsen. Den har bestått av Catarina Barketorp, lagman vid Uppsala tingsrätt, Fredrik Wersäll, president i Svea hovrätt, Mari Andersson, justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen, samt Rolf Johansson, advokat.

Uppsatserna finns tillgängliga på Alumnistiftelsens hemsida.

Annons