Fintech

Kameo släpper nytt krediterbjudande

Crowdlending-bolaget låter nu privatpersoner investera i projekt i både Sverige och Norge. "Det är klokt att sprida sina risker till flera marknader och förhoppningsvis bidrar detta till mer finansiering och högre avkastning för alla", säger Kameos vd.

Uppdaterad 2017-09-12
Publicerad 2017-09-12

På Kameos skandinaviska digitala plattform knyts investerare samman med företag och fastighetsutvecklare som är i behov av kapital. På plattformen har investerare tidigare behövt anpassa sin kreditportfölj utifrån företagets marknad.

Men nu utökar Kameo investeringsmöjligheterna och låter långivare sprida ut sina risker i projekt från både Sverige och Norge.

– Det är klokt att sprida sina risker till flera marknader och förhoppningsvis bidrar detta till mer finansiering och högre avkastning för alla. Kameo ska förena investerare som vill spara till hög avkastning, samtidigt som de bidrar till tillväxt och jobbskapande med företag som vill genomföra lokala fastighetsprojekt och som är i behov av kapital, säger Vanja Eriksson, vd på Kameo i Sverige, i en kommentar.

Kameo har tillstånd från Finansinspektionen och godkänner alla låneansökningar innan de listas på plattformen.

Crowdlending är stort i USA och Storbritannien men ett ganska nytt fenomen i Sverige. Liknande svenska bolag som Kameo är Lendify och Toborrow.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in