Jupiter Gold & Silver: Rejält fall för silverpriset

Taggar i artikeln

Guld Silver
Publicerad

Guld och silver föll med 3,1 respektive 11,6 procent i augusti, mätt i dollar. Det skriver förvaltarna till Fonden Jupiter Gold & Silver i sin senaste månadsrapport.

Fonden Jupiter Gold & Silver minskade 6,5 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 5,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 27,9 procent och är därmed sämre än index som har minskat 18,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ned Naylor-Leyland.

Under månaden kom Fed-chefen Jerome Powell med hökaktiga signaler gällande centralbankens agerande framöver och menade att man är fast beslutna om att få ner den höga inflationen.

First Majestic Silver Corp presenterade nya resultat från borrningar i Jerritt Canyon Gold Mine i Nevada. Bolaget har identifierat ett så kallat high-grade area med stora guldfynd.

Seabridge Gold kom under månaden med resultat från en ny studie gällande en potentiell ny koppargruva i KSM-projektet i Kanada. Studien visar på resultat som tyder på att KSM har potential att leverera årtionden av aktivt gruvdrift.

Annons

Lundin Gold presenterade en stark rapport för andra kvartalet under månaden. Bolaget höjde sin guidning gällande produktion för helåret samtidigt som kostnader förväntas sjunka.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet De Grey Mining, Sprott Physical Gold Trust och Sprott Physical Silver Trust med portföljvikter på 9,9, 7,7 respektive 7,2 procent.

Vid tidpunkten hade fonden en aktievikt på 74,3 procent. 21,8 procent av portföljen fanns dock i fysiskt guld och silver.

Annons
Jupiter Gold & Silver, %augusti, 2022
Fond MM, förändring i procent-6,5
Index MM, förändring i procent-5,2
Fond i år, förändring i procent-27,9
Index i år, förändring i procent-18,1

Annons