John Bark till Realtid

Den internationellt prisbelönte tidningsformgivaren John Bark investerar i den pågående nyemissionen i Realtid Media och parterna utökar samarbetet.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2012-06-08

- Pressmeddelande Stockholm 7 juni 2012 -

John Bark investerar i den pågående nyemissionen i Realtid Media AB (publ). Samtidigt fördjupar parterna det nära samarbete som pågått sedan 2003.

Den internationellt prisbelönte tidningsformgivaren John Bark (Bark Design) deltar i den pågående nyemissionen i Realtid Media AB (publ) och blir därmed delägare i bolaget. John Bark har arbetat med redaktionell förnyelse och form på uppdrag av bland andra Dagens Nyheter, Helsingin Sanomat, nyhetsmagasinet Fokus och kanadensiska Financial Times. 2011 startade han magasinet Om:magasin. John har även ett förflutet som AD för Esquire Magazine samt varit delaktig i en omgörning av Washington Post.

Samtidigt fördjupar parterna samarbetet som inleddes 2003 genom att teckna ett avtal under vilket John Bark börjar som Creative Director på Realtid Media, inledningsvis som ett deltidsuppdrag vilket kommer att utökas under 2013 till ett heltidsuppdrag.

– Jag har varit med sedan starten 2003 både vad gäller formgivning och projektledning, med grundare och vd Jonas Wiwen-Nilsson, och nu senast tillsammans med chefredaktör Per Agerman då vi utvecklade det nischade magasinet Industrirapport. Jag är väl förtrogen med Realtid Media, dess position och dess produkter och värdesätter det spännande samarbetet som nu fortsätter med utvidgningen av verksamheten. Jag ser stor potential i bolaget och ser fram emot den resa vi har framför oss, både som kreativt ansvarig och som aktieägare, säger John Bark.

– Vi bedriver en integrerad mediemodell mot finansbranschen idag bestående av produktlinjerna digitalt, print och event. Verksamheten är expansiv och under 2013 planerar vi bland annat att ge ut sju upplagor av vårt magasin Industrirapport samt att genomföra våra första konferenser. Det kommer att finnas ett stort behov av projektledning, formgivning och av att fortlöpande utveckla vår visuella profil, säger Realtid Medias vd Jonas Wiwen-Nilsson.

Han fortsätter:

– John Bark är en av de skickligaste yrkesmännen i svensk media. Vi har samarbetat nära med John i närmare 10 år och det är en ära och oerhört glädjande att John vill bli delägare i bolaget och komplettera mitt och vår chefredaktör Per Agermans arbete i bolagets ledningsgrupp.

Samarbetet inleds i augusti 2012.

För mer information kontakta:

John Bark: 0706-80 95 32

JBGD AB/Barking Dog Publishing

Jonas Wiwen-Nilsson: 0734 - 401 563

Vd Realtid Media AB (publ)

Läs mer om nyemissionen och ladda hem informationsmemorandum här.

Realtid Media AB (publ) är ett integrerat mediehus vars nyhetsbevakning och produkterbjudande vänder sig till finansbranschen huvudsakligen i Sverige. Förlaget ger bland annat ut sajten Realtid.se (www.realtid.se) samt magasinet Industrirapport.

Platsannonser