IT

Hon blir vd för Binero

Göran Gylesjö lämnar vd-posten i Binero Group. Ny vd är nuvarande styrelseledamoten Charlotte Darth.

Uppdaterad 2020-01-09
Publicerad 2020-01-09

Göran Gylesjö lämnar rollen som vd i Binero Group AB, ett företag som arbetar med digitala infrastrukturtjänster. Till ny vd har styrelsen utsett nuvarande styrelseledamoten Charlotte Darth som tillträder senast den 1 februari 2020.

– Vi tackar Göran för hans betydelsefulla insatser som vd för Binero Group. Han har bidragit starkt till skapandet av dagens Binero, inte minst den framgångsrika försäljningen av webbhotellverksamheten under 2019. Göran var med och grundade hostingbolaget Binero 2008 och har de senaste fyra åren varit vd. Med en ny inriktning på bolaget är det ett bra tillfälle att låta en ny kraft ta över vd-rollen, säger Carl-Magnus Hallberg, ordförande i Binero Group. 

Charlotte Dart som nu tar över vd-rollen kommer närmast från CGI Sverige AB där hon var Vice President Emerging Technologies. Dessförinnan har bland annat arbetat som vd för Affecto Sverige AB och ReadSoft Sverige AB. Hon valdes in i Binero Groups styrelse på årsstämman 2019 och kommer att avgå ur styrelsen när hon tillträder som vd den 1 februari 2020.

Charlotte
Darth.

– Charlottes ledarskapsstil, erfarenhet från att driva försäljning och att bygga framgångsrika verksamheter gör henne till ett utmärkt val för att leda Bineros satsning på digitala infrastrukturtjänster, fortsätter Carl-Magnus Hallberg, ordförande Binero Group. 

– Jag har haft möjlighet att lära känna bolaget från styrelseperspektivet under 2019. Med vårt nya erbjudande kommer vi att göra stor skillnad för små och medelstora bolag som det trygga och enkla alternativet. Det är med glädje jag antar möjligheten att vidareutveckla Binero till det ledande svenska alternativet för digitala infrastrukturtjänster, kommenterar Charlotte Darth.

Platsannonser