Finans Nyhet

Här checkar Anders Borg ut – LKAB nästa

Anders Borg är styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.Anders Borg är styrelseordförande för Checkin.dotcom Group. Kristoffer Cassel är bolagets grundare och vd.
Anders Borg lämnar klubban i Checkin.dotcom Group. Förslaget är att bolaget grundare och nuvarande vd, Kristoffer Cassel, tar över.
Publicerad
Uppdaterad

Checkin.com Groups styrelseordförande Anders Borg ställer inte upp för omval på årsstämman i slutet av maj, mot bakgrund av hans kommande uppdrag som styrelseordförande i LKAB. Valberedningen har mot bakgrund av detta beslutat att till bolagets årsstämma föreslå att Kristoffer Cassel väljs till ny styrelseordförande.

Realtid.se

– Då jag nyligen nominerats till styrelseordförande i LKAB har jag, efter Checkin.com:s årsstämma i maj, dessvärre inte längre möjlighet att åta mig ytterligare ett år som ordförande i bolaget, säger Anders Borg i en skriftlig kommentar.

Checkin.com Groups valberedning har mot bakgrund av detta beslutat att till bolagets årsstämma föreslå att bolagets grundare och nuvarande vd Kristoffer Cassel väljs till ny styrelseordförande, samt föreslå omval av samtliga övriga ledamötersedvanlig kallelse.

− Jag vill inte föregå stämmans beslut och den formella processen, men jag har meddelat valberedningen att jag gärna axlar rollen som en mycket aktiv styrelseordförande, kommenterar Kristoffer Cassel.

Annons

Om stämman bifaller valberedningens förslag till ny ordförande kommer den tillträdande styrelsen enligt gällande regler att utse en ny verkställande direktör för bolaget.

Annons