Emissioner & IPONyhet

Här är Hagströmers och Hofvenstams nya mångmiljonsatsning

illustration av Mentimeters digitala verktygillustration av Mentimeters digitala verktyg
Mentimeter har utvecklat digitala verktyg för att ta tillvara på åhörarengagemang vid möten och presentationer. Illustration: Mentimeter
Publicerad
Uppdaterad

Investmentbolaget Creades investerar 175 miljoner kronor för knappt 7 procent av aktierna i Mentimeter i samband med en nyemission i bolaget.

Thomas Helsing

Bolaget Mentimeter opererar på området ’Software as a Service’ – SaaS – och erbjuder en plattform för att möjliggöra engagemang från åhörare vid möten och presentationer. Exempelvis kan den i realtid fånga in publikens feedback eller åsikter inom specifika frågor och åskådliggöra resultatet som en del av presentationen. Dessutom erbjuder bolaget en plattform för att producera presentationer och verktyg för att analysera dessa i efterhand.

Bolaget har sedan starten 2012 haft en stark tillväxt utan att man haft någon extern finansiering att tala om. Hittills har närmare 300 miljoner mötesdeltagare använt tjänsten och antalet aktiva mötesledare varje år uppgår till nästan 3 miljoner. I slutet av förra året uppgick de återkommande intäkter till 281 miljoner kronor med en årlig tillväxt på 86 procent sedan 2018.

Creades avser att vara aktiva ägare i Mentimeter genom att ta plats i styrelsen.

Annons

Samtidigt har investmentbolaget Nordstjernan meddelat att man investerar 150 miljoner kronor i Mentimeter.

Annons