H2 Green Steel säkrar finansieringsrunda om 2 miljarder

Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

H2 Green Steel säkrar totalt SEK 2 miljarder i den första Serie B-finanseringsrundan från en utvald grupp investerare som visar starkt stöd för bolaget.

Realtid.se

Finansieringen leddes av de nya investerarna AMF, GIC, Schaffler, tillsammans med Altor Fond V som investerat i bolaget tidigare. Swedbank Robur Alternative Equity är ytterligare en ny investerarare medan befintliga aktieägare som Vargas, Kingspan, FAM, Marcegaglia, IMAS Foundation, Cristina Stenbeck och Daniel Ek fortsätter att visa stöd för bolaget genom ytterligare investeringar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Denna finansieringsmilstolpe är en riktig förtroendeförklaring för H2 Green Steel. Trots den rådande osäkerheten i marknaden, är en satsning som vår, med både ett starkt affärscase och ett hållbart syfte, helt klart attraktiv. I denna finansieringsrunda har vi kunnat kombinera ledande industriella företag och globala finansiella institut med investerare med en stark svensk närvaro, vilket ger oss en ägarbas som klippt och skuren för framgång, säger Henrik Henriksson, VD H2 Green Steel i en skriftlig kommentar.

Efter lanseringen i februari 2021 och stängningen av Serie A-finansieringsrundan i maj samma år, har företaget i rekordfart fått byggdom i tillståndsprocessen för verksamheten i Boden, säkrat avtal för förnybar el på 14 TWh och startat markarbetet för bygget i Boden.

Annons

H2 Green Steel har försålt ungefär 60 procent av sina initiala produktionsvolymer. Kunderna representerar en bredd av olika sektorer inklusive stålgrossister, rör, lätta- och tunga fordon, vitvaror och byggindustrin.

 

Annons