FondNyhet

EPFR: Investerarnas riskaptit har ökat

Allt från livförsäkring och fondbolag till betaltjänsteaktörer och bokföringstjänster ingår i polisens riskbedömning för penningtvätt och finansiering av terrorism. Foto: Pixabay.Allt från livförsäkring och fondbolag till betaltjänsteaktörer och bokföringstjänster ingår i polisens riskbedömning för penningtvätt och finansiering av terrorism. Foto: Pixabay.
Bland fonder EPFR följer såg high yield-obligationsfonder inflöden efter sex veckor av nettoutflöden.
Publicerad

Aktiefonder och obligationsfonder, däribland high yield-fonder har sett inflöden under den senaste veckan, skriver EPFR i sin senaste marknadsanalys.

Isac Boukachabia

Under den fjärde veckan i juli höjde den amerikanska centralbanken räntan med ytterligare 0,75 procent. Marknaden som oroade sig över inflationssiffrorna i juni blev lättade över att ökningen inte var högre och riskaptiten steg något. Det skriver EPFR i sin veckovisa marknadsanalys.

Bland fonder EPFR följer såg high yield-obligationsfonder inflöden efter sex veckor av nettoutflöden.

Utflöden från obligationsfonder på tillväxtmarknader föll till den lägsta nivån sedan april och inflöden i alternativa fonder steg till den högsta nivån på åtta veckor.

Annons

Europeiska aktie- och obligationsfonder möttes av ytterligare en vecka av nettoutflöden då Ryssland fortsatte begränsa exporten av gas till regionen. Samtidigt kom ECB med en räntehöjning som var högre än väntat vilket fick investerare att bli mer återhållsamma mot Europa.

Totalt under veckan såg aktiefonder ett kollektivt inflöde på 5,5 miljarder dollar medan obligationsfonder såg ett inflöde på 3,4 miljarder dollar. Penningmarknadsfonder såg inflöden på 27 miljarder dollar. ESG-fonder hade samtidigt de största inflödena sektorn sett sedan februari.

Annons