FondNyhet

Enter Fonder lanserar nya fonden Enter Micro Cap

Oscar Karlsson, Enter Fonder. Foto: Enter/Linkedin.
Publicerad
Uppdaterad

Oscar Karlsson som tidigare under hösten lämnade Sverigefonden och Handelsbanken för Enter Fonder startar nu fonden Enter Micro Cap.

Isac Boukachabia

Fonden kommer bestå av cirka 50 innehav där det genomsnittliga bolaget kommer ha ett börsvärde runt 6,5 miljarder kronor. Det uppger Oscar Karlsson i en intervju med Affärsvärlden.

Gällande sektorallokeringen säger Karlsson att fokus kommer ligga på mjukvaruföretag med potential att skala globalt. Vidare kommer man också bland annat att fokusera på automation och hälsovård.

När det gäller sektorer man kommer hålla sig borta ifrån på lyfter Karlsson fastighetssektorn på kort sikt då det ser allt för osäkert ut för närvarande.

Annons

På frågan om hur förvaltaren ser på tillväxtbolagssektorn nu när räntorna kommit upp och värderingarna kommit ner menar Karlsson att långsiktighet är nyckel.

— Den långsiktiga lockelsen i mikrosegmentet är ju att bolagen har kommit en bra bit på vägen. Så det finns en grundläggande struktur i bolaget, samtidigt som det finns mycket tillväxtpotential kvar. Det är det vi tycker är hela syftet med produkten. Att tajma makrohändelser är inte idén med produkten, detta ska vara för investerare som tror långsiktigt på växande bolag.

Enter Micro Cap är månadshandlad och datum för lansering är den 2 januari 2023. Sista dagen att teckna andelar i fonden blir 22 december.

Annons
Annons