M&A

Dustin expanderar i Danmark

IT-återförsäljaren Dustin har tecknat avtal om att förvärva danska Inventio som är specialiserat på hosting, infrastruktur och affärssystem som tjänst.

Publicerad 2019-03-06

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inventio som grundades 2001 omsatte cirka 106 miljoner danska kronor 2018 och har cirka 80 anställda vid kontor i Köpenhamn, Aarhus och Odense. Bolaget fokuserar på små och medelstora företag och abonnemangstjänster står för en hög andel av intäkterna.

Inventio förvärvas från personer i ledningsgruppen. Bolaget kommer fortsätta under eget namn tillsvidare och vd kommer att arbeta kvar i bolaget. Transaktionen är beroende av godkännande från den danska konkurrensmyndigheten, beslut väntas inom 30 dagar. Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Dustins vinst per aktie under innevarande räkenskapsår.

– En av de växande trenderna är att köpa allt mer som tjänst och här ligger Inventio långt framme genom att sälja affärssystem som tjänst. Med förvärvet breddar vi vår tjänsteportfölj och kan fortsätta driva utvecklingen att göra det enklare för små och medelstora företag att köpa både produkter och tjänster online, säger Alexandra Drevenlid, EVP Services & Solutions Dustin.

-Vi ser stor potential i att erbjuda standardiserade tjänster men för att kunna fortsätta växa behöver vi ingå i ett större sammanhang. Dustin med sin inriktning på att vara en IT-partner med fokus på både tjänster och produkter ger oss rätt förutsättningar, säger Thomas Klavsen, vd Inventio.

Fotnot: Dustin Group är börsnoterat på Nasdaq Stockholm sedan 2015 och har huvudkontor i Nacka, Stockholm.

Platsannonser