Magnus Stein (till höger) vd på Avtal24, tar emot priset för årets juridiska innovatör.
Juridik

“Äntligen erkänner branschen vår affärsmodell”

Avtal24 fick årets pris som juridisk innovatör i kategorin organisation. Vd Magnus Stein är glad att få branschens erkännande – nu önskar han bara ett modernare Advokatsamfund.

Publicerad 2018-09-21

För tredje året i rad har priset årets juridiska innovatörer delats ut i samband med Legalworks event Legal tech day. Priset delades ut på onsdagskvällen. Magnus Stein, vd för Avtal24, berättar att han blev inringd till prisutdelningen “fem i tolv”:

– Det var en jättekul överraskning. Vi har varit ifrågasatta av branschen i så många år, det känns jättebra att vi nu får det här erkännandet för att vår affärsmodell fungerar, säger han.

Syftet med priset är att uppmärksamma företag, myndigheter och enskilda jurister som bidrar till att modernisera juridiken och juristbranschen. Motiveringen till Avtal24 löd:

”Avtal24 har under året visat att det går att bedriva rådgivningsverksamhet onliane i Sverige och gå med vinst i nivå med traditionella aktörer. De har gjort juridiska tjänster tillgängliga för fler genom lättanvända tjänster till förutsägbara och rimliga kostnader. Vi har tidigare uppmärksammat företagets samarbeten med  banker. Avtal24 fortsätter utveckla nya verktyg, nu senast en molntjänst för avtalsförvaring.”

Stämmer det att det är först i år som ni gör ett resultat i paritet med traditionella aktörer?

– Man kan inte jämföra vår affärsmodell med traditionella byråer. Då vi investerar kraftigt i IT-utveckling som möjliggör vår affärsmodell så det är svårt att jämföra på sista raden. Vi har lägre priser och bra marginaler, det är det som digitaliseringen inebär, det är därför nya aktörer kommer att kunna skapa en prispress på marknaden.

Magnus Stein tar emot utmärkelsen som ett tecken på att branschen nu har erkänt Avtal24:as affärsmodell.

– Vår affärsmodell har varit erkänd av samarbetspartners, kunder och investerare. Att branschen nu också erkänner vår affärsmodell är en av de sista pusselbitarna – nu fattas bara att Advokatsamfundet underlättar för sina medlemmar att vara med i förändringen säger Magnus Stein

Till årets juridiska innovatör i kategorin person utsågs Christina Blomkvist med motiveringen:

“Christina Blomkvist har använt sin unika mix av kompetenser för att utveckla verktyg som bidrar till att förändra hur jurister arbetar, såväl på kammaren som i förhandlingar. Under de senaste året har hon legat bakom flera start-ups och inititativ såsom GreenCounsel, INIRES,  Happy Resolution, OptionsAutomaten, David m m. Därtill har hon representerat legal tech-branschen i startuptävlingar, och genom initiativet Legaltek.nu bidragit till att stärka och utveckla communityn.”

Platsannonser