Anders Danielsson, vd, Fundedbyme
Anders Danielsson, vd, Fundedbyme. Foto: Nordnet
Riskkapital

Anders Danielsson blir ny vd för Fundedbyme

Anders Danielsson, med erfarenhet som vd för Dibs, en del av Nets, och tf vd för Nordnet, tar över som vd för Fundedbyme.

 

Uppdaterad 2021-03-08
Publicerad 2021-03-08

Anders Danielsson tillträder 15 mars rollen som vd för crowdfundingbolaget Fundedbyme. Han efterträder Anders Sahlgren, som varit tillförordnad vd sedan november 2020, då bolagets grundare och dåvarande vd Daniel Daboczy lämnade bolaget

Anders Danielsson kommer närmast från Nets/Dibs, där han var vd och Head of Online Payments. Dessförinnan har han varit Chief Commercial Officer och tillförordnad vd på Nordnet.

– FundedByMe har en viktig roll att fylla när det gäller att hjälpa tillväxtbolag med kapitalförsörjning upp till 25 miljoner kronor och samtidigt erbjuda unika investeringsmöjligheter till såväl privatpersoner som institutionella placerare. Anders gedigna kompetens och ledarskap inom finanssektorn och breda erfarenhet av digitalisering och säljutveckling, från bland annat Nordnet och Nets, kommer att vara mycket värdefullt för FundedByMe. Anders Danielsson är rätt person att leda verksamheten till nästa nivå, säger Fundedbyme:s styrelseordförande Per Anders Fasth, i en presskommentar.

Daniel Daboczy har sedan dess utsetts till ny vd för Singapore-baserade Technicorum och Kingswap.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
118 miljoner fördelades i branschen. Läs kommentarerna från de som fick mest.

Logga in