FinansNyhet

AIFM lanserar Sveriges första blockchainfond

AIFM:s ledarttrio – från vänster: Dan Hjörnered (senior partner), Thomas Dahlin (vd och senior partner) och Johan Björkholm (vice vd och partner.)AIFM:s ledarttrio – från vänster: Dan Hjörnered (senior partner), Thomas Dahlin (vd och senior partner) och Johan Björkholm (vice vd och partner.)
AIFM:s ledarttrio – från vänster: Dan Hjörnered (senior partner), Thomas Dahlin (vd och senior partner) och Johan Björkholm (vice vd och partner.)
Publicerad

Fondbolaget AIFM Group  har fått godkänt av Finansinspektionen att lansera Sveriges första värdepappersfond med särskilt fokus på utveckling av blockchain-teknik: Go Blockchain Fund.

Realtid.se

Bolagets målsättningen är att fonden ska finnas tillgänglig på alla större plattformar i Sverige i början av maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fonden kommer att förvaltas av Sami Rusani.

-Blockchain är på många sätt en helt revolutionerande teknologi. Många förknippar det med kryptovaluta i och med att det är en motor för det, men faktum är att det är en bredare teknik som går att använda inom princip alla branscher. Vår fond siktar på att investera fokuserat och noga utvalt i de möjligheter som uppstår med den nya teknologin. Blockchain kommer tveklöst att revolutionera många branscher, säger Sami Rusani i en skriftlig kommentar.

Annons

Fonden är den första i ett större samarbete mellan fondhotellet AIFM och Go Funds, ett nytt fondkoncept inriktat mot innovativa strategier.

 

Annons