10x Podden: Köpläge i småbolag och IPO hägrar för tidigare Spraychefen

Taggar i artikeln

10x-podden
Per Bystedt, en av gästerna i tredje avsnittet av 10x-podden.
Publicerad
Uppdaterad

”Själva idéen med att investera och spara handlar ju om att köpa billigt och sälja dyrt, därför är det intressantare att titta på småbolagen på börsen nu än 2021,” säger investeringsprofilen Daniel Ljungström, som grundade Penserpodden och nu är aktuell i en ny roll på Max Matthiessen. Han tror också att det kan vara intressant köpläge för mindre fastighetsbolag med starka huvudägare och så kallade serieförvärvare.

Realtid.se

Lyssna på avsnittet här>> https://podcasts.apple.com/se/podcast/10x/id1694310231

I tredje avsnittet av 10x podden så får vi träffa två välkända branschprofiler, som båda gör något av en comeback i media. Först så träffar vi Daniel Ljungström, som grundade en av Sveriges största ekonomipoddar, Penserpodden. Han är nu aktuell i en ny roll på Max Matthiessen. I veckans bolagsspotlight får vi träffa den svenska entreprenören och företagsledaren Per Bystedt. Han är kanske mest känd för att ha varit chef för ikoniska svenska bolag som ZTV, TV3, Spray och Neonode. Nu är han aktuell med en ny startup, Xiris Group, med utvecklar lösningar för mobil interaktiv realtidsstreaming. De har också släppt en internetuppkopplad klocka, PLATONUM®, även om bolagets verksamhet inte är fokuserad på hårdvara, utan som han beskriver det, för att få stora företag att kunna se ett handfast ”coolt” exempel på hur tekniken kan appliceras. Han avslöjar också att en börsnotering av bolaget framöver är något som kan ligga i korten:
”Det är absolut en möjlighet och det har vi sagt till våra investerare att det ligger i planen. Sen när exakt man gör det får vi se. Jag tror det finns ett stort intresse från aktiemarknaden att investera i något konkret i hela den här 5G-fasen vi är inne i nu” säger han i podden.

Podden programleds av Joakim Båge, affärsängel och grundare av revvr och JBK AB samt Daniel Bergsten, grundare av Narva, och i dag är affärsängel och rådgivare. 10x podden distribueras i samarbete med Realtid.

Annons

Vill du också synas med din podd här? Skicka ett mail till maria.pellborn@realtidmedia.se

Disclaimer:
”Kom ihåg att inget av innehållet i denna podd ska ses som investeringsråd. Vi föreslår alltid att rådslå med sin bank eller finansiella rådgivare utifrån ens egna ekonomiska förutsättningar att investera i aktier. Investeringar i aktier medför alltid risk att man förlorar pengarna. Lyssnarna kan också anta att vissa av bolagen som medverkar i programmet betalar för det i form av sponsorskap, annonsplats eller genom ett tidigare eller pågående rådgivningsuppdrag hos någon av programledarnas företag.”

Annons