Annons

Annons

Jenny-Lundqvist-my-controller.jpg

Jenny Lundqvist, vd och delägare till Mycontroller.
Jenny Lundqvist, vd och delägare till Mycontroller.

"Vi klickade bra på ett personligt plan"

Norska koncernen View Ledger AS växer i Sverige. De har precis köpt redovisningsbyrån Mycontroller – och planerar att vara dubbelt så stora i Stockholm inom två år.
–Jättekul, säger Jenny Lundqvist, vd och delägare till Mycontroller.

För fyra år sedan startade View Ledger ett svenskt aktiebolag. Det bolaget har nu köpt Mycontroller. Till sommaren ska bolaget vara inlemmat i den norska koncernen.
Jenny Lundqvist är nöjd med uppgörelsen.

– Vi får en starkare position på marknaden. Vi behöver mer muskler för att följa med i den alltmer digitala och automatiserade världen. Nu får vi det. Norge ligger mycket längre fram när det gäller digitaliseringen av vår bransch.

Mycontroller har haft tre delägare, varav två, Jenny Lundqvist och Emelie Jonsson, följer med. Byråns grundare, Kristina Osmund, har tänkt trappa ner.

Annons

Annons

– Både jag och Emelie är rätt unga och har ett arbetsliv framför oss. Att vi vill stanna och jobba gjorde nog sitt till för att affären blev av, säger Jenny Lundqvist.

– Vi klickade också ganska bra på ett personligt plan med View Ledger . Vi har samma värderingar och syn på hur vi vill driva bolag. Dessutom har vi ett rätt starkt varumärke och det har gått bra för oss.

Byrån har idag 20 anställda på kontoret på Sveavägen i Stockholm. Nu när View Ledger AB flyttat in blir de 25.

Men det stannar inte där. En tuff organisk tillväxtplan är igång:

– Absolut, det pågår en process redan nu. Vi ska vara 50 personer inom två år, säger Jenny Lundqvist.

– Jättekul! Det ska bli så spännande. Om man inte hört talas om View Ledger i Sverige innan så kommer man att göra det nu.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons