M&A

Trapets köps upp av Monterro

Bolaget bistår finansiella institut i jakten på ekobrottslingar.

Uppdaterad 2020-06-03
Publicerad 2020-06-03

Det svenska bolaget Trapets, grundat av Dan Sjöholm, Andreas Werner och Gunnar Wexell år 2000, förvärvas nu för “hundratals miljoner kronor”, skriver Di Digital.

Bolaget levererar teknik och mjukvara som hjälper finansiella institut att upptäcka ekonomisk brottslighet som insiderhandel, marknadsmanipulation, penningtvätt, bedrägerier och terrorfinansiering.

– Den ekonomiska brottsligheten sover inte på grund av kriser som coronapandemin. Trapets marknad har en stark underliggande tillväxt och bolaget är redan en ledande aktör i Norden. Antalet regler som banker och finansinstitut måste följa blir fler, och nivån på brottsligheten ökar, säger Thomas Bill, medgrundare av Monterro, till Di Digital.

Även om parterna inte vill presentera köpeskillingen, framkommer att Monterro köper upp nästan 70 procent av aktierna i bolaget, till en värdering om 320 miljoner kronor enligt handlingar som lämnats in till Bolagsverket.

– Vi har gjort vår 'due dilligence' och fått produkten presenterad för oss via videokonferens. Det har ingen av oss på Monterro gjort tidigare. Men till slut träffades vi fysiskt, då hyrde vi en stor biosalong”, säger Thomas Bill, till tidningen.

Trapets affärsmodell är en prenumerationstjänst och under 2019 omsatte bolaget cirka 56 miljoner kronor med en vinst om 10 miljoner kronor.

Platsannonser