Annons

Annons

Swedbank lanserar Open Banking

"När vi nu lanserar vår första betaversion av Open Banking-plattformen tar vi nästa steg på vägen mot framtidens bank”, säger Emma Heimonen, chef digital innovation på Swedbank.

Swedbank lanserar Open Banking i syfte att ta tillvara på möjligheterna som kommer med det nya EU-regelverket PSD2, Payment Services Directive 2, skriver banken i ett pressmeddelande. Syftet med PSD2 är att uppmuntra innovation inom betaltjänstområdet och förbättra säkerheten vid online-betalningar.

PSD2 innebär också att samtliga banker i EU-området blir skyldiga att dela med sig av transaktionsdata till tredje part om kunden så önskar. 

Av pressmeddelandet framgår det att Swedbank och sparbankerna har utvecklat ett API, Open Application Programminne Interface, - baserat ekosystem som kommer att ge tredje part tillgång till data på ett säkert och kontrollerat vis.

Annons

Annons

- När vi nu lanserar vår första betaversion av Open Banking-plattformen tar vi nästa steg på vägen mot framtidens bank. Innovationsförmåga och samarbetsförmåga tillsammans med hög leveranstakt är avgörande för att lyckas i det digitala paradigmskiftet, säger Emma Heimonen, chef digital innovation, Swedbank.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons