Annons

Annons

Petter_Stordalen.jpg

Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen kliver in som storägare i Företagsbostäder.

Stordalen blir majoritetsägare i Företagsbostäder

Petter Stordalens nystartade bolag Strawberry Living blir majoritetsägare i Företagsbostäder. "Longstaytrenden där människor söker sig till olika logiformer har vuxit sig mycket stark de senaste åren och på den marknaden vill jag vara aktiv", säger Strawberry Livings ägare Petter A Stordalen.

Petter Stordalen blir majoritetsägare i Företagsbostäder via det nystartade bolaget Strawberry Living. Företagsbostäder har 1.400 fullt ut möblerade lägenheter och uppger i pressmeddelandet att man är störst inom longstay i Sverige. "Nu kommer Företagsbostäder kunna stärka sin position på den nordiska marknaden ytterligare, vilket vi ser som positivt för såväl våra kunder som för fastighetsägarna”, skriver bolaget i samband med aviseringen att Petter Strodalen blir majoritetsägare..

- Jag ser fram emot att få arbeta och utveckla Företagsbostäder på en växande marknad i samma anda som tidigare, men nu med en stark partner som Petter Stordalen. Vår duktiga och kompetenta personal kommer även i fortsättningen att serva våra kunder lika bra som tidigare. De arbetar alltid för att utveckla och bibehålla de goda relationerna som vi har med våra kunder, säger Charlotte Dellblad, VD, Företagsbostäder.

En av de snabbast växande trenderna inom resebranschen just nu är så kallat longstay-boende. Det är möblerade lägenheter som till stor grad nyttjas av företag för sina anställda på tillfälliga uppdrag.

Annons

Annons

- Det finns ingen standardgäst och därför måste vi som arbetar med logi kunna erbjuda människor olika typer av boenden beroende på hur situationen ser ut. Longstaytrenden där människor söker sig till olika logiformer har vuxit sig mycket stark de senaste åren och på den marknaden vill jag vara aktiv, säger Strawberry Livings ägare Petter A Stordalen.

Petter Stordalen äger sedan tidigare Nordic Choice Hotels som driver 190 hotell i Norden och Baltikum. Med Strawberry Living och majoritetsägandeskapet av Företagsbostäder ser han, enligt pressmeddelandet, möjligheten att ytterligare växa inom logi på den nordiska marknaden. 

Utvecklingen inom longstay har varit kraftig och spås fortsätta öka även framöver. Longstay används idag för företag med tillfälliga anställningar på en ort, där nyanställda väntar på ett eget boende på en tuff bostadsmarknad eller där man har en del av personalen som veckopendlar.

Bolaget Strawberry Living bildades under oktober månad och förvärvar en del av Företagsbostäder från Preservo Holding AB och Charlotte Dellblad AB och slutfördes den 26 oktober. Charlotte Dellblad fortsätter som vd och de säljande parterna fortsätter som minoritetsägare i bolaget. Affären är villkorad ett godkännande av Konkurrensverket.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons