Annons

Annons

Skandiabanken och LF Bank ökar marknadsandel inom bolån 

Länsförsäkringar bank och Skandiabanken är de två av de banker som ökar allra mest inom bolån, enligt en sammanställning från kreditvärderingsinstitutet Nordic Credit Rating. 

Marginalerna pressas och storbankerna är på väg att tappa marknadsandelar samtidigt som uppstickare på bolånemarknaden som Länsförsäkringar Bank, Skandiabanken och SBAB kraftigt ökar sina marknadsandelar, enligt finanssajten Sak & Liv som tagit del av sammanställningen. 

Länsförsäkringar Bank har under det första halvåret i år tagit 15,1 procent av de nytillkomna bokrediterna på marknaden, jämfört  med bankens nuvarande marknadsandel på 6,9 procent. Länsförsäkringar var näst störst på marknaden när det gäller nytillkomna bostadslån, efter Handelsbanken.

Under samma period fick Skandiabanken 7,4 procent av de nytillkomna bokrediterna, jämfört med bankens totala marknadsandel på 1,9 procent.

Annons

Annons

Inget annat bolåneinstitut var under första halvåret i närheten av att öka sina totala marknadsandelar så kraftigt.

Under de senaste tolv månaderna till och med juni är SBAB tvåa på topplistan när det gäller ökning av marknadsandelen, efter Länsförsäkringar Bank och före Skandiabanken.

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons