Annons

Annons

frydenberg.jpg

Even Frydenberg
Even Frydenberg

Scandic Hotels vd får sparken

Even Frydenberg tvingas lämna posten som vd och koncernchef för Scandic Hotels.

Scandic Hotels Group skriver under torsdagseftermiddagen att styrelsen och vd Even Frydenberg har kommit överens om att Even Frydenberg ska lämna sitt uppdrag som vd och koncernchef i bolaget.

Styrelsen har beslutat att utse Jens Mathiesen till ny vd och koncernchef med omedelbar verkan. Even Frydenberg ersatte Frank Fiskers som lämnade Scandic sommaren 2017. Even Frydenberg kom då närmast från Starwood Hotels & Resorts. Han har varit verksam i hotellbranschen sedan 1993 och har haft en lång karriär inom Starwood Hotels & Resorts samt var en av de operativa cheferna för Marriott i Europa efter sammanslagningen med Starwood.

- Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar. Jag vill betona att detta är en ledarskapsfråga och inte relaterat till den finansiella utvecklingen i bolaget, samt att Scandics strategiska inriktning ligger fast. Styrelsen vill rikta ett stort tack till Even Frydenberg för hans insats i bolaget, säger Per G. Braathen, styrelseordförande.

Annons

Annons

Jens Mathiesen kommer inledningsvis även vara tillförordnad landschef i Danmark till dess att en ersättare är utsedd.

Jens Mathiesen är en del av Scandics koncernledning och har sedan 2008 framgångsrikt varit landschef i Danmark, heter det i pressmeddelandet.

För fjärde kvartalet kommer Scandic att redovisa en nettoomsättning på omkring 4 590 miljoner kronor och justerat EBITDA på omkring 480 miljoner kronor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons