Fonder

Robur Ny Teknik investerar 100 Mkr i Coloreel

Coloreel, med sin patenterade teknik för digital infärgning av textiltråd, har tagit in 100 miljoner kronor från Robur Ny Teknik för att stötta bolagets marknadsexpansion och kommande tillväxt.

Publicerad 2021-01-27

– Coloreel har en mycket innovativ lösning som jag tror kan bli mycket stor framåt. Bolagets produkter talar till en allt mer miljömedveten värld och har fantastiska försäljningsmöjligheter de närmaste åren, säger Henrik Nyblom, förvaltare på Robur Ny Teknik.

I drygt tio år har det svenska teknikbolaget Coloreel utvecklat en teknik som möjliggör högkvalitativ digital infärgning av textiltråd samtidigt som den används i produktion. Tekniken kan användas för brodyr, sömnad, stickning och vävning med mera.

Den industriella brodyrmarknaden är mycket stor och växer kontinuerligt. Årligen säljs cirka 750 000 nya brodyrhuvuden och 7-8 miljoner brodyrhuvuden finns idag i drift globalt. Vart och ett av dessa huvuden kan utrustas med en Coloreelenhet. Redan vid måttliga marknadsandelar innebär detta miljarder i omsättning med mycket goda marginaler.

Joakim Staberg, grundare och huvudägare av Coloreel, kommenterar:

–Det är mycket roligt att Robur Ny Teknik vill följa med oss på resan. Det är ytterligare ett bevis för att vi är på rätt väg.

Platsannonser

Logga in