Finans Nyhet

Razzia på Swedbanks huvudkontor

Taggar i artikeln

EBM Swedbank
Publicerad
Uppdaterad

Swedbank bekräftar att Ekobrottsmyndigheten, EBM, just nu genomför ett tillslag mot Swedbanks lokaler i Sundbyberg. Aktien backar rejält på nyheten, vid 15.30-tiden ned med minus 10 procent. EBM uppger att det inte har tillkommit några ytterligare brottsmisstankar.

Sara Johansson

Sedan klockan 09:00 pågår det en husrannsakan på Swedbanks huvudkontor.

Detta bekräftas av Niklas Ahlgren, presskommunikatör på Ekobrottsmyndigheten samt av EBM på twitter:

”EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbanks huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank.” 

Annons

Swedbank bekräftar kort efter twitterinlägget även uppgifterna.

”Vid denna tidpunkt, har ingen individ eller legal enhet blivit delgiven någon misstanke om brott”, enligt ett pressmeddelande från Swedbank.

Swedbank skriver vidare att banken samarbetar med myndigheterna.

Annons

Den 27 februari meddelade chefsåklagare Thomas Langrot på Finansmarknadskammaren vid Ekobrottsmyndigheten att man inleder en förundersökning mot Swedbank gällande misstanke om obehörigt röjande av insiderinformation som ska ha skett till de 15 största ägarna i Swedbank innan inslaget i SVT.

– Exakt vad man söker efter har jag inga uppgifter om men syftet med tillslaget är att säkra bevisning, säger Niklas Ahlgren på Ekobrottsmyndigheten till Realtid som även hänvisar till att tillslaget rör de misstankarna som myndigheten kommunicerade om den 27 februari.

Har det tillkommit några brottsmisstankar?
– Nej, det har det inte gjort. Mer information kommer komma senare i eftermiddag när tillslaget är avslutat, säger han.

Annons

 

Annons